تشخیص های دوره افسردگی شدید چیست؟


تشخیص های دوره افسردگی شدید چیست؟

طبق  سازمان بهداشت جهانی فرد معمولاً از خلق افسرده، بی علاقگی و لذت نبردن و کاهش انرژی که منجر به خستگی و کاهش فعالیت می شود رنج می برد کمی فعالیت فرد را شدیداً خسته می کند دیگر علایم معمول آن عبارتند از:

کاهش تمرکز و توجه، کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس ، احساس گناهکاری و بی ارزشی، دیدگاه بدبینانه نسبت به آینده ،اندیشه ها و رفتارهای مبتنی بر آسیب رسانی به خود یا خودکشی،اختلال در خواب ، کاهش اشتها همراه است.

تشخیص های دوره افسردگی شدید چیست؟

معاینات بالینی مشاوره روانشناسی  در مورد علایم افسردگی، تفاوت های فردی زیادی را نشان می دهد. در برخی از موارد اضطراب، پریشانی و سراسیمگی حرکتی گاهی از افسردگی برجسته تر می شوند و خصوصیاتی چون زودرنجی، مصرف افراطی الکل، رفتار ساختگی و تشدید علایم ترس بیمارگونه یا وسواس که از قبل وجود داشته اند یا وسواس های خود بیمارانگاری باعث می شوند که تغييرات خلقى تحت الشعاع قرار گیرد.

طبق نظر روانشناس خانواده تداوم افسردگی حداقل به مدت دو هفته برای تشخیص لازم است و دوره های آن می تواند خفیف ،متوسط یا تشدید باشد.

در واقع پنج علامت زیر یابیشتر در طول همین دوره دو هفته ای مشاهده شدند و این امر نشان دهنده تغییر کارکرد قبلی است حداقل یکی از علایم آن عبارت است از  خلق افسرده یا فقدان علاقه یا لذت که خلق افسرده در اکثر ساعات روز و تقریباً هر روز اتفاق می افتد علایم آن احساس غم یا پوچی گریه؛ و در کودکان و نوجوانان زودرنجی و تندخویی است.

مرکز روانشناسی نشان می دهد کاهش چشمگیر علاقه یا لذت در همه یا اکثر فعالیت ها در بیشتر ساعات روز و تقریباً هر روز و با گزارش شخصی یا مشاهده توسط دیگران  کاهش چشمگیر وزن در حالی که طرف رژیم نگرفته یا افزایش وزن کاهش یا افزایش اشتها تقریباً هر روز توجه به عدم توانایی کودکان در افزایش وزن توجه کنید.

مشاوره روانشناسی اشاره به این موضوع دارد . بیخوابی یا پرخوابی تقریباً هر روز و عقب ماندگی یا سراسیمگی روانی – حرکتی تقریباً هر روز و خستگی یا کاهش انرژی تقریباً هر روز احساس بی ارزش بودن یا گناه شدید دائماً به مرگ فکرکردن، دائماً به خودکشیفکر کردن بدون اینکه فرد برنامه ای خاص برای آن داشته باشد اقدام به خودکشی یا داشتن برنامه ای خاص برای اقدام به خودکشی نشانه ها نباید ناشی از بیماری روانی دیگر یا تاثیرات مواد مخدر یا بیماری جسمی باشد.

آنها باید باعث پریشانی عمده یا صدمه به حوزه های مهم اجتماعی و شغلی شوند تا شرایط برای تشخیص دوره افسردگی شدید فراهم شود.

تشخیص های دوره افسردگی شدید چیست؟

مطالعات مرکز روانشناسی نشان می دهد  اختلالات افسردگی می تواند درجات مختلفی داشته باشد از اختلالات خفیف که در آن محبت، عاطفه کارآیی یا خودجوشی فرد کاهش می یابد گرفته تا اختلالات خیلی شدید که در آن فرد نمی تواند از رختخواب بیرون بیاید ارتباط برقرار کند غذا بخورد و چیزی بنوشد که در این حالت می تواند حتی اورژانسی شود. حالات و درجات مختلفی در بین این دو انتهای پیوستار افسردگی وجود دارد.

شبوع افسردگی در زنان و مردان چگونه است؟

حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد زنان حداقل یک بار دچار افسردگی شدید می شوند در حالی که این میزان در مردان حدود هشت تا دوازده درصد است. سایر انواع افسردگی هم در زنان بیش از مردان دیده می شود. تنها اختلال دوقطبی در بین زنان و مردان شیوعی یکسان دارد.

تشخیص های دوره افسردگی شدید چیست؟

افسرده بودن

روانشناس خانواده خوب می گوید منفی گرایی انفعالی – ایستایی و در خود فرو رفتن – مشخصه اصلی افسردگی است در افسردگی شدید قلب شخص مثل یک حفره خالی از احساسات و محرکهای مثبت است.

مثل این می ماند که روحتان را گم کرده باشید در نوع روان پریشانه افسردگی اساسی  این منفی گرایی به صورت هذیانی  شکل میگیرد  .از نظر جسمی منفی گرایی ناشی از افسردگی به شکل خستگی پذیری باعث بروز احساس دردهای جسمی میشود به طوری که باعث می شود فرد میانسال ، کهنسال به نظر برسد.

کسانی که دچار افسردگی اساسی یا نوع روان پریشانه آن هستند سرعت حرف زدن، فکر کردن و حرکاتشان بسیار آهسته است و حتی ممکن است گاهی دچار فلج کاتاتونیک بشوند. همچنین افسردگی با اختلالات نباتی همراه است که در قسمت بالا اشاره کردیم یعنی بیخوابی یا پرخوابی بی اشتهایی یا پرخوری اختلال عملکرد گوارشی خشکی دهان، سوءهضم ،یبوست و کاهش میل جنسی در واقع تصویر مجازی احساس افسردگی به صورت واقعی سبب بروز اختلال در کلیه اندامها و دستگاه های بدن می شود .

گاهی اوقات علایم افسردگی الگوی مشخصی دارند. شایع ترین نوع افسردگی نوع کلاسیک یا درون زا  است. مشخصات این نوع عبارتند از بیخوابی نیمه شب بیدار شدن زودهنگام بی اشتهایی و کاهش وزن و برداشت ناخوشایند از خویشتن.

کسانی که به نوع شدید افسردگی کلاسیک دچارند  که تحت عنوان ملانکولی مطرح می شود  هیچ چیز مثبتی برایشان وجود ندارد خُلق این افراد که به طور مشخص صبح ها بدتر می شود خود به خود شب ها بهتر می شود.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Plugin "Contact Form 7" not installed or activated
HomeServicesCall UsContact