بیوگرافی دکتر آلبرت آلیس


دکتر آلبرت الیس سرشناس ‏ترین و محبوب‏ ترین روان‏شناس زمانه ما می‏ باشد.

دکتر الیس که بیش از نیم قرن سابقه رواشناسی بالینی دارد، رئیس مؤسسه آلبرت الیس در نیویورک می ‏باشد که کارش رفتار درمانی عقلانی هیجانی مردم است.

 

او مؤلف کتاب‏های؛ هیچ‏ چیز نمی‏تواند ناراحتم کند؛ احساس بهتر، بهتر شدن، بهتر ماندن؛ زندگی شادمانه، زندگی عاقلانه و بیش از شصت کتاب دیگر است که به چند زبان ترجمه شده‏اند.

رفتار درمانی عقلانی هیجانی او، طلیعه ‏دار رویکرد بسیار مشهور درمان شناختی رفتاری است که ده‏ها هزار درمانگر در سراسر دنیا پیرو آن هستند.

آلبرت الیس در سال ۱۹۱۳ م متولد شد . در سال ۱۹۳۴ درجة لیسانس خود را از سیتی کالج نیویورک و در سال ۱۹۴۳ م فوق لیسانس ، و در سال ۱۹۴۷ ، درجة دکترای خود را از دانشگاه کلمبیا دریافت کرد . در سال ۱۹۴۳ م ، بطور خصوصی به مشاوره و روان درمانی در زمینة خانوادگی ، ازدواج و امور جنسی اشتغال ورزید .

دکتر آلبرت آلیس
بیوگرافی دکتر آلبرت آلیس

الیس در اوایل کارش ، در مشاورة ازدواج و خانوادگی ، اصولاً بیشتر اوقات ، به شیوه ای آمرانه به ارائه اطلاعات به مراجعانش می پرداخت . الیس با روشها و نظریة روانکاوی توافقی نداشت ، زیرا شیوه های روانکاوی در مقایسه با نظرات خودش چندان فعال و هدایت شده نبودند . بدین ترتیب آلیس ، به نظریات یادگیری و تغییر رفتار از طریق اصول یادگیریهای شرطی روی آورد .

الیس در سال ۱۹۴۵ میلادی به بعد ، شیوة درمان عقلانی –  عاطفی را موثرتر از سایر روشها دانست و همواره سعی کرد از آن در درمان بیماران استفاده نماید .

 

دکتر “آلبرت الیس” و دکتر “رابرت هارپر” در کتاب شاهکارشان به نام “زندگی عاقلانه” می‌گویند:
«خودتان را با این حرف که: وقتی آدم بهتری خواهید شد که به هدفتان برسید، گول نزنید! کارهای موردعلاقه خود را دوست داشته باشید و سعی کنید در آنها موفق شوید. شکست‌های احتمالی را هم اتفاقی ناخوشایند بدانید، نه یک افتضاح! و این شکست‌ها را نشانه‌ی بی‌ارزشی خود ندانید.»

25ellis.600
بیوگرافی دکتر آلبرت آلیس

 

برخی از کتابهای ارزشمند دکتر آلبرت آلیس :

– زندگی شادمانه

– زندگی عاقلانه

– چگونه منطقی زندگی کنیم ؟

– نمی گذارم کسی اعصابم را بهم بریزد

چگونه می توان با یک فرد عصبی زندگی کرد؟

– هیچ چیز نمی تواند ناراحتم کند ، آره هیچ چیز!

 

وب سایت دکتر آلبرت آلیس

 

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *