مراحل رشد کودک از دیدگاه آلپورت چیست؟


مراحل رشد کودک از دیدگاه آلپورت چیست؟

طبق نظر مشاور خانواده هر فرد سالم در مسیر رشد و بالندگی خود لازم است که تصویر درست ، مناسب و اصولی از خودش داشته باشد.

از نظر آلپورت انسان های سالم همواره سعی می کنند که کارها را به بهترین شکل ممکن انجام دهند و به این سبب مهارت و شایستگی در انجام دادن هر کار مطرح می شود. اصل شایستگی در کار ها ، هدفمند بودن، انگیزه داشتن، رعایت حقوق دیگران و .. در فرد شکل  به یک باره شکل نمی گیرد. و همه ی این ها مواردی هستند که بید اموخت. و کسی نمی تواند بگوید که از همان ابتدا آن ها را داشته است.

و همه ی این رفتار ها به عقیده الپورت اکتسابی است و می توان از لحظه تولد به کودک آموزش داد. مراقب کودک وظیفه دارد که به کودک کمک کند خودش را بشناسد و خویشتن خود را شکل دهد. آلپورت معتقد است که خویشتن هر فرد از لحظه ی تولد تا دوران بلوغ چن مرحله دارد که به 7 مرحله از آن ها اشاره می کنیم.

خود جسمانی:

طبق نظر روانشناس ازدواج زمانی که نوزاد به دنیا می آید شناختی از خود ندارد و نمی تواند بین دنیای خود و محیط پیرامون تفاوت قائل شود . نوزاد همه چیز را یک کلیت می بیند اما از طریق ارتباط گیری و تجربه های ادراکی می تواند بی خود و دنیای بیرون تفاوت قائل شود.

تشخیص هویت خود:

دومین مرحله از رشد حس تشخیص هویت خود است . کودک در این مرحله از هویت مداوم خود به عنوا شخص جداگانه آگاه می شود. و این معمولا از یک سالگی شروع می شود او نام خود را می فهمد و می تواند خودش را در اینه تشخیص دهد و من کودک شکل می گیرد و می تواند من را تشخیص دهد.

مراحل رشد کودک از دیدگاه آلپورت چیست؟

احترام به خود:

طبق مطالعات مرکز مشاوره تهران سومین مرحله پرورش خویشتن مرحله احترام به خود است این مرحله از دو سالگی تا انتهای سه سالگی ادامه پیدا می کند. در این مرحله کودک می آموزد که او دوست داشتنی است و توانایی هایی دارد که این توانایی ها موجب افتخار و غرور در او می شود.

مراقب باید سعی کند که هر چه بیشتر به این غرور . افتخار کمک کند. کودک در این دوران می کوشد توانایی های خود را بشناسد و آن توانایی ها را اعمال کند بدین سبب به نوعی استقلال را تجربه می کند و دوست دارد مستقل باشد. سعی کنید با کارهای مختلف به این استقلال یاری برسانید.

گسترش خود:

طبق نظر مشاور خانواده چهارمین مرحله گسترش خود است. این مرحله از چهار سالگی شروع می شود و کودک در این دوران از وجود دیگران و اشیا آگاهی کامل به دست آوره است و می داند که کدام از این افراد و اشیا برای او یا در ارتباط با او هستند. در این مرحله کودک می کوشد شناخت گسترده تری از خود، حوزه فعالیت ها توانایی ها و ارتباط ها پیدا کند.

تصور از خود:

این که کودک خود را چگونه می بید ، پنجمین مرحله از رشد خویشتن از دیدگاخ آلپورت است. این مرحله از پنج سالگی اغاز می شود. کودک معمولا بر اساس احساسی که بزرگ تر ها نسبت به او دارند تصویر خود را می سازد.

به همین دلیل ضروری است که به او کمک شود تا تصویر مثبت و وبی از خود به دست بیاورد. کودکان بزرگ ترهای خود را دارای عقل کامل می دانند و موجوداتی بدون عیب و نقص فکر می کنند آنچه بزرگ تر ها می گویند کاملا درست است. اگر بزرگ تر ها معتقدند که کودک تنبل است، کودک فکر می کند حتما تنبل است چون بزرگ تر ها می گویند.

مهارت های کودک را تایید کنید.

کودکان بر اثر تایید شما می توانند مهارت های خود را بهتر کنند و کودکان توانایی های بسیاری دارند و فکر نکنید که باید کارهای خارق العاده ای انجام دهند و انتظار عجیبی از آن ها نداشته باشید. به همین دلیل شما می توانید به دنبال کلمه ها و جمله های تاییدی باشید و هر روز از این کلمه ها و جمله ها استفاده کنید.

وقتی کودک شما به این روش عادت کند ، با رفتارهایی که شما نمی پسندید تشویق و تایید را دریافت می کند و او غیر مستقیم می آموزد که چه کارهایی مورد تایید شما نیست و به این ترتیب از آن ها پرهیز می کند.

مراحل رشد کودک از دیدگاه آلپورت چیست؟

کودک را همواره تشویق کنید.

طبق نظر روانشناس ازدواج کودکتان را در انجام دادن مهارت ها و توانایی هایش تشویق کنید برای مثال در نقاشی کشیدن، کنجکاوی ها، ارتباط اجتماعی، درست غذا خوردن و جسارت داشتن و .. تشویق کنید.

خود به عنوان عامل کنار آمدن منطقی:

این مورد بین 6 تا 12 سالگی به وجود می اید و در این مرحله فرد خود را برای حل مشکل روزمره اش از نظر عقلانی و منطقی توانمند می بیند و در واقع می داند که می تواند مشکلاتش را حل کند  و در واقع می تواند برای مشکلاتش راه حل های موثر و کارآمدی پیدا کند.

تلاش شخصی:

بعد از 12 سالگی نوجوان متوجه هدف های بلند مدتی مثل شغل و‌ موارد مشابه  می شود و برای رسیدن به آنچه که به عنوان هدف در نظر دارد برنامه ریزی می کند. و بدون آن شخصیتش ناقص می ماند ود در حالت کلی می توان گفت که به اهداف، آرمان ها، برنامه ها، فعالیت ها و …

اشاره دارد و اوج تلاش شخصی فرد این است که خودش را هم مالک زندگی خودش و هم عامل آن بداند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره در ارتباط باشید و فرزندان خود را با آگاهی بیشتر تربیت نمایید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *