چگونه صحبت کنم که نظر اطرافیانم را جلب کنم؟
راه هایی را که می توانیم ارتباط خوبی با دیگران برقرار کنیم در ادامه مطرح می کنیم که رعایت کردن آن ها می تواند مفید باشد.
سعی کنید که بی طرف باشید.
طبق نظر مشاور قبل ازدواج خلق و خو ، امیال و هیجاناتمان می توانند کمابیش توانایی قضاوت ما را تحت تاثیر قرار دهند و تحریفشان کنند. آگاهی ما مستلزم آن است که تلاش کنیم سخنانمان معقول و منطقی باشد.
به دیگران بگویید که دقیقا منظورتان چیست؟
طبق تحقیقات مرکز روانشناس افکار خیلی سری از ذهن می گذرند اما تبدیل آن ها به واژه همیشه آسان نیست. وقتی افکار دقیقا تنظیم و مشخص نمی شوند، واضح ترینشان هم به شکل مبهم و نا مفهوم باقی می ماند.
برای دستیابی به این هدف، ابتدا افکار خود را انظیم کنید و سیستم ارتباطی خود را مهیا کنید. مهیا کرد سیستم ارتباطی به این معناست که موقعیتی که در آن قرار خواهید گرفت را مجسم کنید و به قبل و بعد از آن توجه کنید تا بتوانید رفتار متناسب با آن موقعیت را در پیش بگیرید.
باید شخصیت مخاطب، رفتار و کردارش و واکنش های احتمالی اش را در نظر داشته باشید و لازم است که موقعیت را پیش بینی کنید و با آرامش به صحیح ترین پاسخی که باید به مخاطبتان بدهید، بیندیشید.
طبق نظر مشاور قبل ازدواج ما گاهی اوقات درباره برخی از مسائل متاسف می شویم . مثلا در آن لحظه واکنش مناسبی نداشته ایم و بعد از آن کلمات درست یا پاسخ مناسب به ذهنمان می رسد. برای آن که در یک موقعیت واقعی گیر نیفتید و ناتوان و درمانده نشوید ، هر وقت که می توانید بخش های حساس گفت و گو را پیش بینی کنید و خود را برای آن مواقع آماده کنید. بنابراین به شکل مسلط تر و با آرامش بیشتری رفتار خواهید کرد. آرامش، به قدرت و توانایی تان می افزاید.
از زیاده روی در صحبت کردن بپرهیزید و از سکوت اجتناب کنید و قضاوت های عجولانه و در نتیجه واکنش های مخالف غیر ارادی را پیش گویی کنید. وقتی در کنترل و تنظیم ارتباط عجله نمی کنید ، می توانید راح تر کلمات درست و مناسب را پیدا کنید.
عجله نکنید.
گاهی اوقات فکر می کنیم که برای این که سکوت را بشکنیم مجبوریم صحبت کنیم و طوری رفتار کنیم که نشا دهیم دستپاچه نیستیم. در ای شرایط بهتر است از آن چه در سرمان می گذرد صحبت کنیم. اگر ابتدا سکوت کنیم و به افکارمان گوش دهیم ذهن همیشه انگیره ی صحبت کردن را به ما می دهد. وقت بگذارید و به آرامی ثمره افکار خود را دریافت کنید تا از آن چه می خواهید بگویید آگاه شوید.
و این را فراموش نکنید که در ارتباط نباید عحله کنید. این را با خودتان تکرار کنید که قبل از صحبت کردن به خصوص قبل از پاسخ دادن ، عجله نکنید و سپس به آرامی صحبت کنید و این چنین اشتباه نمی کنید.
طبق مطالعات مشاوره روانشناس عجله نکردن به این معناست که توجه داشته باشیم که یک ارتباط موفق تبادلی است که تغییر و تحول می یابد و در هر لحظه تنظیم و کنترل می شود.
غیر ممکن است که بتوانیم همه چیز را با چند جمله ی کوتاه بیان کنیم. برای توضیح دادن عجله نکنید یا درخواست کنید که وقت به شما بدهند تا توضیح دهید.
دیگران باید بتوانند حرف های شما را به خوبی شنیده و درک کنند.
سوء تفاهمات ، منشا اشتباهات ، مشاجره ها و از دست دادن وقت و انرزی هستند. از آن ها احتناب کنید و در نظر داشته باشید که وقتی دیگران متوجه منظور شما نمی شوند با مشککل مواجه می شوند . مطمئن شوید که منظورتان را درک کرده اند. و مطمئن شوید که به حزف هایتان گوش می کنند.
بر اساس مطالعات مشاوره روانشناس اطلاعاتی که شما در اختیار طرف مقابل می گذارید به شکل های مختلفی می توانند از طریق وی دریافت شوند. گاهی مانند تیکه های پازل هستند و تا زمانی که کل پیام را دریافت نکرده است به صورت ناقص متوجه خواهد شد و و یا گاهی مانند زبان بیگانه است که بسیار متفاوت است و باید آن را رمز گشایی کند و برایش مبهم است و معنای کلمات به ذهنش نمی رسند. و گاهی مانند معمایی است که باید حل شود و جملات مبهم ، نا مفهمو، نارسا و …
به خاطر بسپارید که هدف شما این است که دیگران متوجه منظورتان شوند و باید ابزار لازم را در اختیارشان بگذارید. به طور کلی بر اساس موقعیت و نیاز به اندازه ی کافی اطلاعات را به آن ها بدهید. و از کلماتی استفاده کنید که معنایشان برای افراد مبهم نیست و از گفتن کلمات دو پهلو بپرهیزید و از استفاده کردن کلماتی که ابهام ایجاد می کنند استفاده نکنید.
اگر گاهی تمایل دارید که از کلماتی استفاده کنید که رایج نیست بلافاصله آن را توضیح دهید و در واقع توضیحی مختصر یدهید که منظورتان را برسانید. و از واژه ها و عباراتی استفاده کنید که برای مخاطب قابل ففهم باشد و کلمات را به درستی ادا کنید که سوء تفاعمی ایجاد نشود و در میان همه افرادی هستند که نمی توانند به خوبی بشنوند و شاید خودشان این را قبول نداشته باشند ولی شما با رعایت کردن این موارد بسیاری از مشکلات را پشت سر خواهید گذاشت.
برای توضیح دادن می توانید از تصاویر مختلف استفاده کنید و یا مثال های مختلفی بزنید که برای افراد قابل فهم تر و جالب تر شود. اگر که افراد مطالب را متوجه نمی شوند آن ها را می توانید بازگو کنید البه بدون عصبانیت. و اگر سخنتان قابل درک نیست از کلمات دیگری استفاده کنید که ساده تر باشندو رعایت کردن این موارد سازگاری ما با اطرافیانتان را نیز بیشتر خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مرکز روانشناس در ارتباط باشید.
No comment