3 روش علمی برای شاد بودن


بخش بزرگی از تجربیات بشری در ارتباط با فراز و نشیب‌های زندگی روزمره است. بعضی روزها به نظر می‌رسد همه چیز درست پیش می‌رود. خورشید بیشتر می‌تابد و ما کمی بلندتر گام بر می‌داریم. روش علمی برای شاد بودن

در روزهای دیگر برعکس است. ما با هر چراغ قرمز متوقف می‌شویم، و هر چیزی که ممکن است اشتباه شود، رخ می‌دهد.

خوشبختانه، تحقیقات علمی جدید می‌تواند به ما در اجرای استراتژی‌هایی برای تغییر یک روز بد کمک کند.

در این نوشته سه روش علمی برای شاد بودن وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها کلید شادی را در زمانی که بیشتر به آن نیاز دارید فشار دهید.

۱- تلاش برای کامل بودن را متوقف کنید

اغلب گفته می‌شود که «”عالی”، دشمن “خوب” است.» اگرچه داشتن اهداف محکم و تعیین استانداردهای بالا برای خودمان فوایدی دارد، اما فشار ناشی از اینکه همه چیز به‌خوبی پیش برود، به راحتی می‌تواند باعث شود که ما احساس فرسودگی، نالایق بودن و پشیمانی کنیم.

تحقیقات جدیدی که در مجله Journal of Research in Personality منتشر شده است، سه شکل از کمال گرایی را شناسایی می‌کند که باید مراقب آنها بود:

  • کمال گرایی خودمحور – تمایل به تقاضای کمال از خود.
  • کمال گرایی دیگر گرا – تمایل به کمال طلبی از افراد دیگر.
  • کمال گرایی تجویز شده اجتماعی – تمایل به این باور که دیگران از شما می‌خواهند که کامل باشید.

برای باانگیزه نگه داشتن خود و اطرافیانتان، به جز تلاش برای رسیدن به اهداف کمال‌گرایانه، راهکارهای بهتری نیز وجود دارند.

رها کردن ایده‌آل‌های کمال‌گرایانه بار ذهنی‌تان را کم می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که به جای احساس فشار ناشی از نیاز به «انجام خوب کارها»، از لذت ساده «انجام کارها» قدردانی کنید.

روش علمی برای شاد بودن

2- اجتماعی‌ترین نوعِ خود باشید

کمی زمان تنهایی و آرامش و سکوت همیشه چیزی است که باید مورد توجه قرار گیرد – اما با تاکید بر اینکه فقط مقدار کمی. تحقیقات زیادی نشان داده است که معاشرت با همسالان راهی مطمئن برای برای شاد بودن و تقویت خلق و خوی شماست. افزایش میزان تعامل اجتماعی حتی می‌تواند برای افرادی که درونگراتر هستند یا دارای سطوح بالایی از اضطراب اجتماعی هستند، مفید باشد.

به عنوان مثال، یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله اختلالات اضطرابی نشان داد که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی از گذراندن وقت با دیگران به اندازه همتایان خود که تمایل اجتماعی دارند لذت می‌برند و درمان اختلال اضطراب اجتماعی باید بر روش‌هایی برای تشویق مشارکت اجتماعی در میان افراد متمرکز باشد. افرادی که سعی می کنند از آن دوری کنند.

محققان به سرپرستی فالون گودمن از دانشگاه فلوریدا جنوبی می‌گویند: «ارتباط با کیفیت با افراد دیگر به عنوان یک استراتژی قابل اعتماد برای بهبود خلق و خو عمل می کند.

تحقیقات دیگر نشان می دهد که افراد برونگرا دقیقاً به دلیل تمایل آنها به صرف وقت برای معاشرت  در مورد مراقبت از خود در سطح بالاتری هستند.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند: «کسی که سطح بالایی از برون‌گرایی دارد احتمالاً شبکه اجتماعی گسترده‌ای دارد، بیشتر مستعد برقراری ارتباط با افراد دیگر، گذراندن اوقات فراغت به معاشرت و پذیرش دعوت‌ها برای رویدادهای اجتماعی است». “همه اینها می‌تواند منجر به موقعیت هایی شود که نیاز ما به ارتباط را برآورده می کند.”

3- افراد را ببخش (شاید حتی خودت را)

این طبیعت بشری است که بخواهد مردم را در قبال کارهایی که انجام داده‌اند مسئول بداند. به هر حال، این یکی از راه‌هایی است که ما به عنوان یک جامعه، همکاری، مسئولیت پذیری و رفتار سازنده را تشویق می کنیم.

با این حال، سنگینی نگه داشتن تمام تخلفاتی که مردم در گذشته نسبت به شما مرتکب شده‌اند – یا حتی احساس گناه نسبت به خودمان – می‌تواند عواقب روانی بزرگی داشته باشد. و طبق یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی، یکی از این پیامدها احساس غیرانسانی بودن است.

برای رسیدن به این نتیجه، محققان به رهبری کارینا شومان از دانشگاه پیتسبورگ، شرکت کنندگان در تحقیق را به دو گروه تقسیم کردند. از یک گروه خواسته شد تصور کنند که توسط یک همکار آزرده شده اند و سپس همکار را می‌بخشند، در حالی که از گروه دیگر خواسته شد تصور کنند که توسط یک همکار آزرده شده اند و از او انتقام می‌گیرند.

آنها دریافتند که شرکت‌کنندگانی که تصور انتقام گرفتن از همکار را داشتند، نسبت به کسانی که همکار را بخشیده‌اند، در حالت غیرانسانی باقی می‌مانند (مثلاً خود را به‌عنوان بی احساس تر، و باهوش و سطحی‌تر، سرد، و حیوان‌گرایانه‌تر ارزیابی می‌کنند).

شومان می‌گوید: «این الگوی نتایج نشان می‌دهد که بخشش می‌تواند به قربانیان پس از آسیب‌دیدگی حس انسانیت دهد.

برخی دیگر از مزایای علمی بخشش به عنوان روش علمی برای شاد بودن عبارتند از:

  • کاهش اضطراب و استرس
  • خصومت کمتر در تعاملات روزمره
  • بهبود سلامت روان
  • بهبود عزت نفس

3 روش علمی شاد بودن

نتیجه گیری درباره روش علمی برای شاد بودن

توانایی تبدیل یک روز بد به یک روز خوب، یک ابرقدرت نیست. در دسترس ماست.

علم جدید پیشنهاد می‌کند که استانداردهای کمال‌گرا را کنار بگذاریم، برنامه‌ریزی برای اجتماعی بودن و تمرین بخشش سه کاری است که می‌توانیم برای مبارزه با خلق و خوی منفی و شاد بودن انجام دهیم.

‌ ‌   ‌

مطالب پربازدید دیگر:

1-بررسی علت شاد نبودن

2- این الگوی غذایی باعث شادی شما می‌شود!

3-با این راهکارها تولید هورمون شادی را به حداکثر برسانید!

‌ ‌ ‌

نکات کلیدی 3 راه علمی برای شاد بودن

  • تحقیقات علمی جدید می‌تواند به ما در اجرای استراتژی هایی برای تغییر یک روز بد کمک کند.
  • رها کردن ایده‌آل‌های کمال‌گرایانه بار ذهنی شما را سبک می‌کند و به شما امکان می‌دهد از لذت «انجام کارها» بدون فشار قدردانی کنید.
  • تمرین بخشش، حتی برای خودتان نیز به تغییر یک روز بد کمک می کند. باعث کاهش اضطراب و بهبود سلامت روان و عزت نفس می شود.

 

ترجمه شده از وبسایت سایکولوژی تودی

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *