نتيجه يک تحقيق در آمريکا نشان میدهد داروهای ضدافسردگی بر مهارت رانندگی اشخاص تاثير منفی دارد.
محققان دانشگاه داکوتای شمالی با استفاده از دستگاه شبيهساز، مهارتهای ۶۰ نفر را در هدايت خودرو بررسی کردند. تمرکز و سرعت واکنش اين افراد هم از موارد تحقيق بود.
به گزارش اين محققان، نتيجه آزمايشها در افرادی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکردند، ضعيفتر از ديگران بود.
اما به گفته محققان هنوز به طور کامل مشخص نيست که کاهش مهارت مصرفکنندگان داروهای ضدافسردگی به خاطر تاثير مستقيم داروهاست يا به خاطر شرايط ناشی از ابتلای به افسردگی. به گفته پاسخ به اين سوال نياز به تحقيق بيشتر دارد.
نتيجه اين تحقيق در گردهمايی سالانه انجمن روانشناسی آمريکا ارائه میشود.
کاهش مهارتها محققان افراد مورد مطالعه را به سه گروه تقسيم کردند. اعضای گروه اول از داروهای ضدافسردگی استفاده نمیکردند، گروه دوم مقادير کمی از اين داروها را مصرف میکردند و گروه سوم مصرفکننده دز بالای اين داروها بودند.
دستگاه شبيهساز شرايط مشابهی را با رانندگی در شهر مانند واکنش به چراغ ترمز خودروی جلو، علايم رانندگی و چراغ قرمز ايجاد میکرد.
محققان در آزمايشهای خود متوجه اختلاف فاحش عملکرد گروه اول با گروه سوم شدند.
به گفته آنها در حالی که متوسط امتياز رانندگی گروه اول ۶۹ امتياز و برای گروه دوم ۶۵ امتياز بود، اين رقم برای گروه سوم ۵۴ امتياز بود.
محققان میگويند برای مشخص شدن علت کاهش مهارت رانندگی مصرفکنندگان دز بالای داروی ضدافسردگی به مطالعات بيشتری نياز است.
دکتر هالی دانويتز، سرپرست محققان دانشگاه داکوتای شمالی در اين باره گفت: «به طور واضح کار بيشتری بر روی اين موضوع بايد انجام شود. نياز به مطالعه گستردهتری هست. ولی به طور مشخص به نظر میرسد ارتباطی وجود دارد.»
به گفته دکتر دانويتز بيمارانی که داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند بايد هنگام رانندگی يا انجام کارهايی که به تمرکز و دقت احتياج دارد، احتياط کنند.
No comment