اختلاف و دعوا بین زوجین تا چه حد طبیعی است؟


اختلاف و دعوا بین زوجین تا چه حد طبیعی است؟

یکی از لذت های زندگی زناشویی بر پایه ی صمیمیت ، احساس کردن این موضوع است که شما نهایتا با فردی که شما را درک می کند ، زندگی ریز یک سقف را آغاز کرده اید. به صورت طبیعی وقتی دچار اختلاف سلیقه با شریک زندگی تان می شوید، دچار یاس و نا امیدی می شوید. طبق نظر مشاوران خانواده ولی این بخش اجتناب نا پذیر در روابط زناشویی است.

هیچ کس کامل نیست و به همین جهت همه ی ما دوست داریم تا به صورت خاصی تصور کنیم. شما و شریک زندگی تان هر دو دارای نقطه نظرات متفاوتی هستید.  دیر یا زود مواردی را به صورت متفاوت خواهید دید و شاید این امر باعث کلافه شدن و یا عصبانیت شما شود. آن زمان هایی که به این وضعیت دچار شدید را تبدیل به به فرصت هایی برای یادگیری کنید، اگر چه لزوما توجه به این موضوع را در ان زمان نمی بینیم.

اکثر ما نمی توانیم تناقضات درونی مان را حل کنیم و فقط امیدواریم که موضوع مورد نظر حل شود. اگر این اتفاق بیفتد ، اتفاق بسیار بزرگی است. طبق نظر متخصص ازدواج شاید موضوع آن اهمیتی که فکر می کردیم را نداشته باشد، اما اگر نتوانستید سوء تفاهم را حل کنید و آن را نادیده بگیرید و اقدامی برای حل آن نکنید کار درستی نکرده اید.

همه ی ما باید با مشکلات رو به رو شویم و برای حل آن ها تلاش کنیم نه این که ان را حل نشده به حال خود رها کنیم تا تبدیل به یک فاجعه شود . در طولانی مدت این کار باعث می شود که زندگی با همسرمان زجر آور باشد.

 

اختلاف و دعوا بین زوجین تا چه حد طبیعی است؟

 

البته نادیده گرفتن سوء تفاهم باعث خلق یک سری اغتشاشات خواهد شد. و جدایی زوجی به خاطر عدم حل سوءتفاهم ها ضروری نیست . بلکه باید یاد بگیرند چگونه سوء تفاهم ها را برطرف کرده و در جهت ساختن زندگی مشترک بهتر قدم بردارند.

سوء تفاهم ها تقریبا در هر خانواده ای کم و بیش وجود دارد و هر چقدر تعامل بهتری و رویکرد درستی نسبت به آن داشته باشید ، بهتر می توانید از مزایای آن که همانا تصحیح رفتار تان با یکدیگر است استفاده کنید. تلاش برای رسیدن به توافق ی فرایند خلاقانه است که باعث می شود راه حل های جدید تری را پیدا کنیم و درک بهتری از مسائل داشته باشیم.

 

اختلاف و دعوا بین زوجین تا چه حد طبیعی است؟

 

منفی بافی:

طبق مطالعات مطب روانشناسی سوء تفاهم ها موردی مثبت و مفید نیست و زمانی که با کسی وارد بحث می شوید و ادرنالین خونتان افزایش پیدا می کند، در حقیقت به ادامه دادن جر و بحث کمک می کنید.

زمانی که غرور هم به ان اضافه می شود درست مثل تقویت کننده قوی است که باعث می شود با حالت تهاجمی تر به بحث ادامه دهید و قدرت نمایی کنید. عصبانیت باعث کاهش خودآگاهی انسان می شود و به همین خاطر افراد عصبانی دوست دارند تا دیگران را هم عصبانی کنند این یک خواسته ی هشیارانه نیست و باید با آگاهی آن را کنترل کنیم.

برنده و بازنده بودن در زندگی مشترک جایی ندارد.

طبق نظر متخصص ازدواج در زندگی مشترک و خانواده بازی برنده و بازنده کارایی ندارد و ممکن است جاهایی حق با شما باشد و در جاهای دیگر حق با دیگریست. ولی بهترین خروجی همیشه این نیست که به نفع یک طرف که صحیح می گوید باشد بلکه بهترین خروجی زمانی خاصل می شود که هر دو طرف درک صحیحی داشته باشند و بتوانند با کمک همدیگر به خروجی صحیحی برسند.

بعضی از جر و بحث ها احساسی هستند و برخی دیگر به خاطر موارد واقعی است و در برخی مواقع ترکیبی از آن دو است. زمانی  که جرو بحث ها بیشتر می شود نباید به دنبال برنده شدن باشیم و بلکه باید بحث را طوری مدیریت کنیم تا تبدیل به مکالمه ای شود که افزایش درک را به همراه داشته باشد.

 

اختلاف و دعوا بین زوجین تا چه حد طبیعی است؟

 

طبق نظر مشاوران خانواده زمانی که رابطه زناشویی برقرار می کنید هر کاری که می کنید بر روی شریک زندگی تان تاثیر می گذارد. حتی نگرشتان هم بر روی شریک زندگی تان تاثیر می گذارد. زمانی که به فردی برچسب می زنید شزایط را بدتر می کنید.

اگر فردی برچسبی مثل عصبی بخورد در این صورت قضاوت غیر سودمندی پیرامون رفتارهایش کرده اید. این یک نوع محدودیت برایتان برچسب خورده اید و شریک زندگی تان که برچسب خورده است ایجاد می کند. این موضوع کاملا متفاوت از فعالیت مداخله گرایانه در رابطه زناشویی صمیمانه است و باعث می شود هر دو طرف از نظر احساسی با هم غریبه شوند.

استفاده از برچسب های روانشناسانه حتی اگر واقعیت عینی هم داشته باشد باعث خواهد شد تا روابط زناشویی رو به بهبودب برود. اگر می خواهید رابطه زناشویی تان پایدار باقی بماند نیاز دارید تا تمام احساساتی که نسبت به شریک زندگی تان پیدا می کنید کنترل کنید.

وقتی زوجین از برچسب برای ایجاد حد و حدود و یا تجزیه و تحلیل شخص دیگر استفاده می کنند، این موضوع می تواند به عنوان انتقاد تلقی شود و باعث به خطر افتادن رابطه تان شود. اگر هر دو نفر بر سر موضوعی توافق ندارند به اختلاف بخورند و به اختلافات دیگرشان نیز افزوده شود.

اختلاف و دعوا بین زوجین تا چه حد طبیعی است؟

استفاده از رفتار های پرخاشگرانه و منفعلانه این شرایط را بد تر می کند پس باید تا ان جایی که می توانید این برچسب ها را کنار بگذارید و از نگاهی دیگر مشکلات را حل کنید و آاه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب روانشناسی در ارتباط باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Plugin "Contact Form 7" not installed or activated
HomeServicesCall UsContact