چرا در زندگی دچار استرس می شویم؟ نظر مشاور روانشناس چیست؟
در سال های اخیر ما به این آگاهی رسیدیم که مهار استرس می تواند برای سلامتی مان بسیار مهم باشد، مشاور روانشناس مشخص کرده است که استرس می تواند در بسیاری از بخش های زندگی مان اختلال ایجاد کند به این صورت که استرس بر احتمال ابتلا به بیماری ها می افزاید ، غیبت از کار را بیشتر می کند و می تواند به مشکلاتی در روابط بین شخصی منجر شود و مناسبات میان افراد را خدشه دار کند و می تواند خطر استفاده از مواد مخدر و الکل را افزایش دهد .
از یک سو بسیار با اهمیت است که استرس خطر ایجاد ناخوشی های جدی در آینده را افزایش می دهد و حتی از جنبه ای که کمتر مهم به نظر می رسد، استرس می تواند لذت زندگی را کاهش دهد.
استرس شیوه ی ذهن برای فائق آمدن بر مشکلات و آماده کردن شماست برای این که نهایت تلاش خود را به خرج دهید اگر چه اثرهای بسیار زیاد استرس می تواند فرساینده باشد خود استرس پاسخی کاملا طبیعی و لازم است یعنی پاسخی است که همه ی انسان ها و حیوان ها احساس می کنند.
استرس ناخوشی روانی نیست و سطح استرس انسان ها در دامنه ی وسیعی قرار می گیرد از تنش کم تا تنش زیاد استرس هرچقدر هم شدید باشد هرگز باعث نمی شود عقل خود را از دست بدهید!
استرس رویدادی طبیعی است و کنش مفیدی هم دارد. فکر کنید که ار برای امتحان فرایتان استرس نداشتید خود را برای آن اماده نمی کردید و در نتیجه عملکرد بسیار ضعیفی داشتید. اما اگر استرس شما هم خیلی زیاد بود برای مطالعه کردن عصبی بودید.
پاسخ های جسمانی و روانی که تنیدگی را تشکیل می دهند در صورتی مفید هستند که گاهی اوقات و در حد متوسط روی دهند . اما اگر آن ها همه وقت و پشت هم اتفاق بیفتند می توانند اثر های ناخوشایندی داشته باشند.
احساس استرس شدید به مدت طولانی موجب می گردد که شما بی خواب شوید و همواره احساس خستگی کنید و تمرکز حواس برایتان مشکل باشد و به اطرافیان خود با تندی واکنش نشان دهید . استرس طولانی مدت می تواند باعث سر درد، حساسیت های پوستی، جوش، مشکلات گوارشی، و درد در انتهای فک نیز شود.
استرس می تواند مانع کنش جنسی شود و میل و توانایی جنسی را بازداری کند و همچنین پژوهش های مشاوره خانواده نشان می دهند که استرس طولانی مدت در آینده احتمال ابتلای شما را به بیماری قلبی، فشار خون بالا، دیابت و مشکلات سیستم ایمنی را افزایش دهد.اگر چه مواردی که گفتیم ممکن است برای شما وحشتناک به نظر برسد ، شما نباید با نگرانی در مورد مشکلات مربوط با سلامتی تان به استرس خود بیفزایید.
داشتن استرس خیلی زیاد به معنای این نیست که بیمار خواهید شد و فقط به این معناست که با گذشت زمان آسیب پذیری تان افزایش می یابد واضح است که کاهش استرس فواید روانی و جسمی مهمی می تواند داشته باشد.
چرا من استرس دارم؟
شاید این سوال را از خودتان بپرسید که چرا در ظاهر دیگران به اندازه ی شما استرس ندارد. استرس بیماری یا نشانه ی ضعف نیست و استرس از تلفیق دو منبع متفاوت ناشی می شود. جهان اطراف شما و نحوه ی کنار امدن شما با این جهان این دو منبع، یعنی محیط و شخصیت شما در ایجاد سطوح واقعی استرس تان با یکدیگر تعامل دارند.
بعضی وقت ها ممکن است زندگی تان انقدر کنده از رویداد های استرس زای زیادی باشد که احساس این که از پا در امده اید جای تعجب نداشته باشد. اما رویداد های استرس زا کافی نیستند. همه ی ما افرادی را می شناسیم که هر چقدر هم که موقعیت دشوار باشد به نظر نمی رسد که مضطرب شوند ظاهرا این افراد ارام شخصیت هایی دارند که می توانند با هر موقعیتی هر چقدر هم که دشوار کنار بیایند.
از سوی دیگر افرادی وجود دارند که موقعیت هر چه هم باشد از کاه کوه می سازند و به نظر می رسد این افراد، موقعیت های هر چقدر کم اهمیت باشند هم دچار استرس می شوند. برای حل این موضوع با مرکرمشاوره در ارتباط باشید.
اما مشاور روانشناس می گوید که شخصیت فقط نشان دهنده ی ان نیست و موقعیت های متفاوت از نظر این که چقدر باعث استرس می شوند، متفاوتند . موقعیت هر چقدر هم دشوار باشد اشخاص بیشتری را خواهید یافت که استرس می گیرند و این نشان می دهد که در هر موقعیتی میزان استرس که احساس می کنید، بستگی دارد به این که ترکیب موع رویدادی که اتفاق می افتد و نحوه ی کنار امدن شما با ان رویداد .
بنابراین برای این که سطح استرس شما تغییر کد می توانید جهان اطرافتان یا نحوه ی واکنش تا به آن جهان و یا هر دوی آن ها را تغییر دهید . با کمال تعجب اغلب تغییر دادن واکنش هایتان آسان تر است از تغییر دادن آن چه در اطرافتان اتفاق می افتد. برای یادگیری مهارت های لزم در این خصص می توانید با افراد متخصص در مرکز مشاوره کمک و راهنمایی دریافت نمایید.
No comment