یافتههای یک تحقیق گسترده نشان میدهد که قرصهای ضد افسردگی کارا و نتیجهبخش است. دانشمندان میگویند که این یافته یکی از بزرگترین مباحث دارویی را حل و فصل کرده است.
مطالعه ۵۲۲ آزمایش که در آن ۱۱۶ هزار و ۴۷۷ نفر شرکت کرده بودند دریافت که ۲۱ نوع معمول قرصهای ضد افسردگی بیشتر از دارونماها (قرصهای ساختگی) در کاهش علایم افسردگی حاد در بزرگسالان موثر بوده است. در این مطالعه همچنین تفاوتهای زیادی در تاثیر انواع داروها مشخص شده است.
نویسندگان این گزارش که در مجله لنست منتشر شده، میگویند این نشان میدهد که افراد بیشتری میتوانند از این داروها بهره ببرند.
در سال ۲۰۱۶ در انگلستان بیش از ۶۴.۷ میلیون نسخه از این داروها تجویز شده است که این دو برابر موارد تجویز (۳۱ میلیون) در سال ۲۰۱۶ است. اما مباحثی درباره تاثیر آنها وجود داشت و برخی آزمایشها نشاندهنده این بود که این داروها بیشتر از پلاسیبوها (دارونما) موثریت ندارند.
کالج سلطنتی روانشناسان در بریتانیا میگوید “بالاخره جنجال درباره قرصهای ضد افسردگی پایان یافت”.
این مطالعه همچنین دریافته که میزان تاثیر قرصهای ضد افسردگی نسبت به دارونماهای پلاسیبو از بیش از یک سوم تا بیش از دو برابر بوده است.
دکتر آندریا کیپرانی، پژوهشگر ارشد در دانشگاه آکسفورد به بیبیسی گفت:”این تحقیق پاسخ نهایی به یکی از مباحث طولانی درباره نتیجهبخش بودن قرصهای ضد افسردگی است.”
او میگوید:”ما دریافتیم که معمولترین قرصهای ضد افسردگی برای افسردگی متوسط تا حاد نتیجهبخش است و فکر میکنم این خبر خوشی برای بیماران و پزشکان است.”
بهترین روانشناسان رشت بهترین مشاوران رشت
“شرم” افسردگی بهترین روانشناسان رشت بهترین مشاوران رشت
کریستین تالبوت، کمدین بریتانیایی میگوید که او اولین بار سه و نیم سال پیش بعد از این که “صحبت درمانی” را بیتاثیر یافت، شروع به استفاده قرصهای افسردگی کرد. بهترین روانشناسان رشت بهترین مشاوران رشت
دکتر به او گفته بود که افسردگیاش به خاطر کمبود میزان سروتونین است که تصور میشود در کنترل خلق و خو، عواطف و خواب تاثیر دارد.
کریستین میگوید که او در اول برای استفاده قرصهای ضد افسردگی میلی نداشت به دلیل این که نگران بود که مبادا این داروها حواس او را “بیحس” و یا کند بسازد.
اما او میگوید زمانی که شروع به گرفتن این دارو کرد، نتیجهاش “به طور آنی سودمند” بود.
او میگوید: “آنطور نبود که احساس کنم تغییر بزرگی در من به وجود آمده ولی واقعا احساس کردم که باری از دوشم کم شده. اضطراب کمتری داشتم و احساس آرامش میکردم.”
او میگوید که احساس کرده که “داغ ننگی” در گرفتن این داروها در میان مردم وجود دارد.
او میافزاید:”نمیدانم چرا مردم از آن میترسند و یا درباره آن احساس شرمساری میکنند، چرا که این دارویی مثل دیگر داروهاست، تفاوتش فقط این است که این داروها برای سلامتی روان است نه برای مشکلات فیزیکی.”
روانشناس بالینی رشت روانشناس کودک رشت
قرصهای ضد افسردگی – با بیشترین و کمترین میزان تاثیر روانشناس بالینی رشت روانشناس کودک رشت
مشاور ازدواج رشت زوج درمانگر رشت
موثرترین: مشاور ازدواج رشت زوج درمانگر رشت
- اگوملاتین (agomelatine) روانشناس بالینی رشت روانشناس کودک رشت
- آمیتریپتیلین (amitriptyline)
- اسیتالوپرام (escitalopram) مشاور ازدواج رشت زوج درمانگر رشت
- میرتازاپین (mirtazapine)
- پاروکستین (paroxetine) داروهای موثر ضد افسردگی
مرکز مشاوره در رشت مرکز مشاوره آرامش زندگی
با کمترین میزان تاثیر: مرکز مشاوره در رشت مرکز مشاوره آرامش زندگی
- فلوکستین (fluoxetine)
- فلووکسامین (fluvoxamine) مرکز مشاوره در رشت مرکز مشاوره آرامش زندگی
- ریباکستین (reboxetine) داروهای کم اثر ضد افسردگی
- ترازودون (trazodone)
مهرداد نامدار روانشناس بالینی و روان درمانگر
شواهد قانعکننده مهرداد نامدار روانشناس بالینی و روان درمانگر
نویسندگان این تحقیق میگویند یافتههای آنها میتواند برای تجویز داروی درست به پزشکان کمک کند اما به این معنا نیست که داروی همه باید تغییر کند.
به این دلیل که در این مطالعه کارایی آن در افراد مختلف با سنین و یا جنسیت متفاوت و یا شدت علایم و دیگر مشخصات نه بلکه اوسط اثر داروها در نظر گرفته شده است. مهرداد نامدار روانشناس بالینی و روان درمانگر
دلیل آن است که این تحقیق، بر تاثیر دارو بر افراد به طور متوسط تمرکز داشت و گروه سنی آنها یا جنسیتشان، شدت علائم بیماری و عوامل دیگر را در نظر نمیگرفت.
محققان میافزایند که بیشتر اطلاعات حاصل از این مطالعه، دوره زمانی هشت هفتهای درمان را در نظر گرفته است، به همین دلیل ممکن است این یافتهها برای استفاده درازمدت از قرصهای افسردگی صدق نکند. مهرداد نامدار روانشناس بالینی و روان درمانگر
آنها میگویند این یافته به این معنا هم نیست که داروهای ضد افسردگی همیشه باید نخستین گزینه درمان باشد. درمان افسردگی
دکتر کیپرانی میگوید:”درمان دارویی همیشه باید در کنار گزینههای دیگر مثل رواندرمانی – اگر میسر باشد – در نظر گرفته شود.”
پروفسور کارمینه پریانته از کالج سلطنتی روانشناسان میگوید:”این مطالعه بالاخره جنجال قرصهای ضد افسردگی را حل کرد و به طور واضح نشان داد که این داروها در بهتر کردن خلق و خو و کمک به افراد دارای افسردگی نتیجهبخش است.” اثر مثبت داروهای ضد افسردگی
او میگوید:”به خصوص این مطالعه، اطلاعات منتشر نشدهای را بررسی کرده که در اختیار شرکتهای دارویی است، و نشان میدهد که موضوع تامین بودجه تحقیقات توسط این شرکتها، در نتیجه تحقیقات دخیل نبوده، و کارآمدی بالینی داروها، تحت تاثیر حامیان مالی آنها نیست.” افسردگی
گلیان لوئیس استاد اپیدمیولوژی روانپزشکی در دانشگاه کالج لندن میگوید که این تحقیق “عالی” “شواهدی قانعکننده” برای تاثیر قرصهای ضد افسردگی ارایه کرده است. داروهای ضد افسردگی
او میافزاید:”درباره داروهای ضد افسردگی غالبا تبلیغات بدی شده است اما این مطالعه نشان میدهد که این داروها در مهار افسردگی افراد نقش دارد.”
مقالهی اصلی را میتوانید از اینجا مطالعه نمایید.
باسلام خدمت شما
من ۳۵سال دارم ازمدت ها بدینسو که تقریباً ۱۵ سال میشود
نسبت به گزشته ها ی زندگی احساس غمگینی و ناخوشایند ی میکنم
روح روانم خسته تر از هرروز شدیداًدچار نامیدی هستم ذهنم همیشه
حتا در خواب مشغول خیال پردازی همه جور بی معنی خارج از کنترولم است
یک چهره خسته افسرده دارم ،فشار روحی زیادی دارم امیدم را نسبت به
خیلی چیز ها از دست دادم شدیداًدچار نامیدی افسردگی هستم هیچ گاهی
احساس خوشی نمیکنم همیشه روح روانم خسته است میخواهم از
قرص های ضد افسردگی استفاده کنم البته ذکر کردم که افسردگی دوام
دار دارم، لطفاًراهنماییم کنید که از کدام نوع و اسم از این قرص ها استفاده
کنم ممنون شما
سلام
ایجاد اختلال افسردگی میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. طرز تفکر،جهانبینی،برخورد با مسایل و حتی وجود اختلالی دیگر مانند وسواس.
صرف مصرف دارو دلیل به درمان نیست. دارو به فرد کمک میکند که در فضایی متعادلتر قرار گیرد تا در این فضا تغییرات رفتاری لازم جهت بیرون آمدن از اختلال را آغاز نماید.
داروهای ضدافسردگی انواع و طیفهای گوناگونی دارند که با توجه به وضعیت مراجع و شرایط وی تجویز میشوند.
پس شما اول باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرید، در صورت لزوم به مصرف دارو به روانپزشک برای تعین نوع و دوز کافی معرفی خواهید شد و سپس راهکارهای لازم برای بیرون آمدن از شرایط فعلی را آموزش خواهید دید.