چرا کودکم شب ها نمی خوابد؟


چرا کودکم شب ها نمی خوابد؟

اختلال خواب در کودکان بسیار شایع است و مطالعات نشان می دهد که ۲۰ تا ۳۰ درصد کودکان یک تا پنج ساله دچار نوعی مشکل خواب هستند و عمدتا از نوع از به خواب نرفتن و فطع ناگهانی خواب می باشد.

علل بی خوابی در خردسالان چیست؟

طبق نظر مشاور ازدواج خوب کودکی که بیش از حد نگرانی دارد در معرض ابتلا به بی خوابی است. شب ها که دیگر کارهای روزانه ذهن تو را مشغول نمی کند نگرانی ها بیشتر شده و ارامش برای خواب از بین می رود.

موضوع اصلی بی خوابی بچه ها ممکن است نگرانی از مدرسه باشد مثلا کودکی که در درس هایش ضعیف است اگر نتوانسته است تکالیفش را به خوبی انجام دهد احتمالا از بابت تحقیر شدن در کلاس درس نگران می شود. همچنین از عصبانیت و سرزنش پدر و مادرش  اضطراب خواهد داشت .و ابن در شب های امتحان بیشتر به چشم می خورد.

چرا کودکم شب ها نمی خوابد؟

بر اساس مطالعات بهترین مشاوره خانواده علاوه بر این کودکانی  که وسواس دارند تا هیچ عیبی در کارهایشان نباشد این بی خوابی را خواهند داشت. زیرا که خمیشه نگران است که نبادا نتواند در سطح فوق العاده ای همل کند.

اگر در خانه موفقیت تحصیلی او موجب جلب توجه خمگان شده باشد شاید دچار این ترس شود که با گرفتن نمره ای کمتر از بیست محبت و توجه والدینش را از دست بدهدبه چنین کودکی باید اطمینان خاطر داد که او خودش ارزشمند است و عشق و محبت پدر و مادر به نمره مربوط نیست از طرفی به علت داشتن برنامه های زیاد و کلاس های متنوع در طول روز توانایی کسب ارامش را نداشته باشد.

از طرفی مرگ نگرانی مهم کودکان پیش دبستانی و دبستانی است در این سنین کودکان با از دیت دادن یکی از اعضای خانواده یا حبوان خانگی و … با مرگ اشنا می شوند ممکن است که در نزد کودک خواب و مرگ همزمتن زیاد استفاده شود مثلا به کودک بگویند خیوان خانگی به خواب ابدی فرو رفته ایت و … و این عبارت کودک را گیج کرده و موجب اضطراب او در شب می شود

از عوامل دیگر بی خوابی می توان به تغییرات اساسی در در وضعیت زندگی اشاره کرد تغییراتی نظیر طلاق، ازدواج مجدد پدر و مادر ، نقل مکان به خانه جدید و یا مدرسه جدید .تغییر وضعیت به سختی در ذهن کودک هضم می شود و ظاهرا حجم بزرگ هضم ان در شب اتفاق می افتد به خمین دلیل پدر و مادر باید برای حلوگیری از بیخپابی در شب در طول روز باید درباره تغییراتی که پیش خواهد امد به  تدریج صحبت منند و کودک زا اماده سازند و به این ترتیب برخی از اضطراب های شبانه او را برطرف یازند.

شاید به دلیل تغییر های پیش امده پدر و مادر هم دچار فشار و تنش زیادی باشند ولی در این میان نباید نیاز های کودک نادیده گرفته شود.بیش از انجام هر تغییری کودک را در جریان بگذارید تا فرصت مافی برای اطباق را داشته باشد  و در مواجهه با تغییر گیج و اشفته نشود. همچنین مصرف برهی از دارو ها و کافیین باعث ایجاد بی خوابی در کودکان می شود.

بهترین مشاوره خانواده بیان می کند که از جمله روش های موثر با بی خوابی کودک  این است که  شرایط را برای داشتن خواب ارامش بخش کودک مهیی سلزید.علاوه بر این افسردگی نیز می تواند باعث بی خوابی در کودکان شود و البته افسردگی همراه با علایم دیگری مانند کم شدن اشتها  ضعف انرژی کناره جویی از دوستان و فعالیت ها کاهش فابلیت تمرکز حواس مشکلات درسی احساس بی ارزش بودن  و اندوهگینی است.

چرا کودکم شب ها نمی خوابد؟

طبق مطالعات مراکز روانشناسی به کودکان باید اطمینان بهشی داد که مرک و خواب دو حالت کاملا متفاوت هستند اگر در موقع خواب به کودک بگوییم که صبح می بینمت و یا تا صبح خوب بخوابی  به او ارامش خاطر داده ایم که قرار است فردا از خواب بیدار شود .

از خواب پریدن

از خواب پردین اختلالاتی هستند که در همگام خواب با گذر از خواب به بیداری رخ داده و شامل کابوس تمان خوردن در خواب یا کوبیدن سر همگام خواب دندان ساییدن فاج شدن و یا خواب گردی و حرف زدن در خواب و … اس.

طبق نظر مشاور ازدواج خوب از خواب پریدن نیز در بین کودکان بسیار شایع است و بیست درصد مودکان یکی از موارد گفته شده را دارند. و معمولا با رشد و بزرگ شدن به مرور زمان از بین می روند.

کابوس

کابوس که  عبارت است از رویاهای طولانی و هراس تور که با وحشت های شبانه کاملا نتفاوت ایت شخصی که کابوس می بند اغلب خود یا بستگانش را در معرض اتفاق بد می بیند  و هنگام بیدار شدن هشیار است و به خوبی همه چیز را به یاد دارد.کابوس ها معمولا به استرس های در طول روز مرتبط است و محتوای ان ها از سیر رشدی ترس ها و مگرانی ها تبعیت می مند.دوره های پر استرس زندگی و ضربه های روانی کابوس ها را بیشتر می کند

چرا کودکم شب ها نمی خوابد؟

پروکسیسم یا فشردن دندان ها در خواب

ساییدن  مکرر دندان ها در خواب  فشردن و محکم نمودن ان ها در ۱۳ تا ۱۵ درصد افراد  دیده می شود اما گاهی بسیار شدید بوده و موجب اسیب به دندان ها می شود.بروکسیسم یا فشردن دندان ها  در هر سنی رخ می دهد با این حال در هر سنی شایع است.

فشردن دندان ها ممکن ایت که در خواب یا بیداری باشد و تگر که شدید باشد از محافظ استفاده می شود. اگر چه شواهدی وجود دارد مبنی بر این که استرس تا حدودی در این مشکل نقش دارد اما معمولا به مرور زمان بر طرف می شود.برای کسب اطلاعات بیشتر با مراکز روانشناسی در ارتباط باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Plugin "Contact Form 7" not installed or activated
HomeServicesCall UsContact