چگونه کودکم را خوب تربیت کنم؟نظر مشاور روانشناس چیست؟


چگونه کودکم را خوب تربیت کنم؟نظر مشاور روانشناس چیست؟

طبق نظر مشاور روانشناس چگونگی رابطه کودک با اعضای خانواده و به خصوص مادر در سال های اول زندگی از اساسی ترین عوامل رشد شخصیت شناخته شده است  و نقش مهمی در تربیت کودک دارد.

اگر والدین خواهان آن هستند که فرزندانشان از نظر روانی رشد سالمی داشته باشند ، باید به 4 هدف اصلی دست یابند بهترین روانشناس کودک این اهداف را بیان می کند که شامل :ایجاد محیطی صمیمی در خانواده برای رشد احساسات مثبت کودکان نسبت به خود و خانواده ،کمک به کودکان جهت کسب مهارت های اجتماعی مهم،کمک به کودکان جهت مسلط شدن بر وظایف و مهارت ها و کمک به پرورش حس مسئولیت پذیری در کودک

چگونه کودکم را خوب تربیت کنم؟نظر مشاور روانشناس چیست؟

والدین باید قاطع و مهربان باشند .

طبق مطالعات مرکز مشاوره ازدواج قاطع بودن با سختگیر بودن متفاوت است. سخت گیری به عنوان رئیس بودن می باشد ولی قاطع بودن نشانه این است که انتظار همکاری و احترام دارید و باید با لحن خود این مهربانی را نشان دهید و با پیامد ها قاطعیت خود را نشان دهید.

هماهنگی پدر و مادر :

در تربیت ، پدر و مادر دو رکن اساسی و مهم هستند که باید با هم هماهنگ باشند و در تربیت اجازه دخالت دیگران را ندهند . حتی خواهر و برادر بزرگ تر و یا مادر بزرگ ها و پدر بزرگ ها نباید در تربیت فرزند دخالت کنند .

هماهنگ بودن پدر و مادر بسیار ضرورت دارد زیرا زمانی که یکی از والدین سست و دیگری جدی عمل کند کودک در شرایط مختلف ممکن است به سوی یکی از آن ها کشیده شود . اما اگر مادر و پدر با هم هماهنگ باشند نتیجه ی بهتری خواهد داشت .

الگوی خوبی برای فرزندان باشید.

کودکان ، مادر و پدر خود را الگو قرار می دهند و لحن کلامی و رفتار آن ها را سرمشق خود قرار می دهند . اکثر افراد به ویژه کودکان دارای مهارت تقلید هستند و بنا براین باید با رفتار های محترمانه و مودبانه سعی کنیم الگوی خوبی برای فرزندان خود باشیم‌

کودکتان را تشویق کنید

طبق مطالعات مشاور روانشناس کودکان اغلب به دلیل رفتار بد سرزنش می شوند اما به ندرت برای رفتار خوب مورد تحسین قرار می گیرند. در نتیجه، ممکن است به این باور برسند که هرگز نمی توانند به اندازه کافی خوب باشند. هر زمان که فرزندتان کار خوبی حتی کوچک انجام داد او را تحسین کنید و حس خوب را در او ایجاد کنید.

نتظارات واقع بینانه داشته باشید

از مقایسه کودکتان با دیگران بپرهیزید  این امر روحیه و عزت نفس کودکتان را کاهش می دهد که ممکن است او را کمتر مشتاق یادگیری کند و انگیزه کمتری برای تلاش بیشتر داشته باشد. درعوض، کودکتان را به خاطر تلاش‌هایش تحسین کنید و در مورد چگونگی بهبود عملکردش صحبت کنید.

بازی را برای کودکتان مهیا کنید.

بازی بهترین وسیله برای رشد و شکوفایی احساسات و بهترین راه برای پرورش عواطف او می باشد . و کودک به وسیله ی بازی کردن می تواند کیفیت بروز عواطف ، کنترل و ارضای مناسب آن را یاد بگیرد . احساس ها اضطراب و تنش هایی که کودک در حین بازی تجربه می کند واقعی هستند و باید به آن ها اهمیت داده شود

طبق مطالعات مرکز مشاوره ازدواج و خانواده خلق و خو ، هم تحت تاثیر عوامل وراثتی است و هم اکتسابی و قابل آموزش . بررسی های فراوان انجام شده که آیا تعلیم و تربیت پدر و مادر ها تاثیری در شخصیت کودکان دارد یا نه . محبت مناسب توصیف یکی از موثر ترین اصول خلق و خوی کودکان می باشد و بر این موضوع تاکید دارد که چگونه کودک خود را با محیط و شرایط زندگی منطبق می سازد و اثرات مثبت و منفی این انطباق بر کودک چه خواهد بود .

چگونه کودکم را خوب تربیت کنم؟نظر مشاور روانشناس چیست؟

توجه هیجانی فراموش نشود.

طبق نظر مشاور روانشناس وقتی والدین به فرزندشان علاقه ندارند ، با فرزندشان حرف نمی زنند یا او را در آغوش نمی گیرند و در کل ، کودک به لحاظ هیجانی به آن ها دسترسی ندارد . والدین مشکل دار ، به خصوص ، اغلب به نیاز های کودکانشان بی توجه هستند .

اما مسئولیتی که هر والدی به کودک خود دارد تامین او از همه نیاز ها می باشد و نباید آن را دریغ کند  زمانی که والدین با مشکلات رفتاری و یا اختلال های کودک خود  مواجه می شوند باید نسبت به درمان آن اقدام کنند و این مسئله را نادیده نگیرند .

چگونه کودکم را خوب تربیت کنم؟نظر مشاور روانشناس چیست؟

پذیرش فرزندان بدون قید و شرط :

منظور از حس پذیرش فرزندان بدون قید و شرط این است که والدین از مرحله ای که تصمیم به داشتن فرزند می گیرند فرزند خود را به عنوان عضوی جدید و دوست داشتنی پذیرفته و آماده ی حضور کودک در زندگیشان شوند .

این پذیرش باید در ذهن پدر و مادر به طور کامل صورت بگیرد . بر اساس گفته ی مشاور خانواده خوب منظور از قید و شرط مثلا جنسیت ، ظاهر ، چندمین فرزند بودن ، شرایط خانوادگی در هنگام تولد فرزند و امثال آن ها می باشد که در بسیاری از موارد باعث می شود برخی والدین نتوانند حضور فرزند جدید را به طور کامل بپذیرند .

این روند باید پس از تولد نیز ادامه پیدا کند . این پذیرش که در ذهن والدین وجود دارد فارغ از رفتار ، تحصیل و شغل ، شیوه ی کلامی و تفکر فرزندان می باشد . پس ما کودکانمان را همانگونه که هستند باید بپذیریم .برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب روانشناسی در ارتباط باشید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Plugin "Contact Form 7" not installed or activated
HomeServicesCall UsContact